Opleiding Bondsscheidsrechter

3-9

Opleiding bondsscheidsrechter

Ben jij clubscheidsrechter en wil je beter worden in het fluiten? Meld je dan nu aan voor de opleiding tot bondscheidsrechter! Deelname is gratis en je krijgt naast een mooi kledingpakket, meer ervaring voor betere wedstrijden ook natuurlijk meer plezier in het fluiten ervoor terug!

In de opleiding tot bondsscheidsrechter staat de praktijk centraal. Dit betekent dat je door het fluiten van een aantal veld- en zaalwedstrijden van junioren en/of senioren in de district- en bondscompetitie zelf veel in actie komt!

Om naast de praktijk ook alle theorie onder de knie te krijgen, moeten onderstaande workshops gevolgd worden.
-Intake
-Waarneming en positionering
-Spelregels en reglementen
-Omgaan met beïnvloedingsfactoren en weerbaarheid

De intake bestaat uit een spelregel- en fysieke toets. Deze dienen allebei voldoende te worden afgerond om verder te mogen gaan met de andere workshops.
Met uitzondering van de workshop "waarneming en positionering" (zaterdag) vinden alle workshops in de avond plaats (ongeveer 3 uur). Daarnaast is het mogelijk om de workshops in een ander district te volgen als dit je beter uitkomt.

Met de opgedane kennis en het verbreden van je ervaring word je een voorbeeld voor andere clubscheidsrechters en ben je ook meer toegerust om de zwaardere wedstrijden te begeleiden. Ook ontwikkel je waarschijnlijk op persoonlijk vlak nog beter je leidinggevende capaciteiten.

Wat krijg je er als bondsscheidsrechter nog meer voor terug?
Als bondsscheidsrechter kom je in aanmerking voor een uitgebreid kledingpakket (shirts, truien, pant
alon of rok). Verder ontvang je een kilometervergoeding van € 0,19 en krijg je uitnodigingen voor bijscholingsbijeenkomsten in het district.

Wat zijn de aanmeldingseisen?
-Geldige clubscheidsrechterskaart
-
Enige jaren ervaring opniveau van Jongens/Meisjes A/ Heren/Dames 1 of reserve 1e klasse (mogelijk toetsingvoorafinde praktijk)
-Goede kennis van de geldende veld- en zaalhockeyregels
-Voldoen aan trap 5 van de shuttle run test; daarna gelden binnen district hogere eisen
-Minimaal 18 jaar (in sommige gevallen is dispensatie mogelijk)
- 50% beschikbaarheid om te fluiten (om de week)

Alles bij elkaar neemt de opleiding ongeveer een halfjaar tot een jaarin beslag. Dit is afhankelijk van het tempo waarin je de opdrachten en workshops afrondt.


AANMELDEN

Ga de uitdaging aan en meld je aan. Klikhier
om het aanmeldingsformulier te downloaden of zie bijlage bovenaan deze pagina. Stuur dit ingevuld naar het bondsbureau t.a.v.Carolien Snieders.Het aanmeldingsformulier vind je op de site van de KNHB.

Als je nog vragen hebt over de opleiding dan kun jeCarolien Sniedersbellen bij de KNHB: 030-7513443 of contact opnemen met de coördinator in je eigen district:

Noord-Nederland-Berny van Loon- 06-12719583 of Ron Suk, 06 41268681, [email protected]


 
3-9-2012 Scheids.com

Reacties
Wil je reageren op het nieuws ?

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer nu!
Wil je reageren op het nieuws ?